flAVATAR – Világító növényeket alkottak magyar feltalálók

A fLAVATAR fantázianevet kapták, azok a sötétben világító virágok, melyek az Avatar című film lenyűgöző világát idézik.

A viaFlora új világszabadalmának bemutatását magyar feltalálók hosszas kutatómunkája előzte meg.

Az elnevezés cseppet sem túlzás. A fejlesztők által megalkotott virágok valóban visszaidézik a filmben látott varázslatos, az éjszakai sötétséget beragyogó, szemkápráztató növényvilágot.

A szabadalommal védett hazai innováció számára az inspirációt a különböző fajok szoros együttélésének tanulmányozása nyújtotta. A szimbiózis során ugyanis az együtt élő egyedek olyan új tulajdonságokat hoznak létre, amelyek mindkettejük számára előnyösek.

flAVATAR

A flAVATAR megálmodói a növények alkotórészecskéinek és a velük élő egysejtűeknek az egymáshoz szoktatásának megfigyelése, elemzése révén jutottak el odáig, hogy fénykibocsátásra alkalmas virágokat hozzanak létre.

flAVATAR – Génmódosítástól mentes

Sikerült száz százalékban növényi alapú, génmanipulációtól mentes, a környezetre, az emberekre és minden más élőlényre veszélytelen anyagot kikísérletezniük. Ezzel kezelve a virágokat, azok a sötétben zöld, kék, vagy piros színben fénylenek, órákon keresztül.

flAVATAR

A világító képesség több vágott, vagy cserepes virágfajta esetében is elérhető. Többek között a kála, a rózsa, a pálma, a kaktusz, a szegfű, vagy a krizantém is képes a felületére felvitt anyag révén hosszan fényt kibocsátani a sötétben. – forrás:hirado.hu

Hirdetés