exöszájzbúk

Eltérítetteknek szerveztek konferenciát Portlandban

Az elmúlt hétvégén immár második alkalommal szervezték meg azt a három napos, nagyszabású konferenciát, amelyet kifejezetten olyan emberek számára hívtak életre, akik úgynevezett negyedik típusú találkozásokon estek át, vagyis – állításuk szerint – elrabolták őket a földönkívüliek.

Az Eltérítettek beszélnek (The Experiencers Speak) címet viselő kongresszusnak idén is az egyesült államokbeli Portland egyik patinás szállodája adott otthont.

Az érintettek konferenciájának ötlete egy Audrey Hewins nevű hölgyhöz fűződik, akit miután – elmondása szerint – 2006-ban többször is elraboltak az idegenek, majd az átélt megpróbáltatások okozta fizikai és pszichikai problémáival nem tudott kihez fordulni segítségért, előbb létrehozta sorstársai számára a Starborn Support nevű terápiás hálózatot, majd tavaly ősszel, hagyományteremtő jelleggel életre hívta ezt a fórumot.

“Én pontosan tudom, mi mindenen mennek keresztül ezek az emberek és azt is, hogy gyakorlatilag sehová sem tudnak fordulni a problémájukkal” – mondja a középkorú hölgy. És valóban, a konferencia több résztvevője is azért jött, hogy vigaszt találjon az átélt megrázkódtatások után.

Mivel szinte senki nem veszi őket komolyan, az eltérítettek kiszolgáltatott áldozatoknak érzik magukat. Emiatt kiközösíti őket a társadalom, de kiközösítik őket az egyházközségeik is és valójában azok az intézmények is, amelyekhez segítségért fordulnak” – tette hozzá a főszervező.

“Ez nem az a klub, ahová tartozni szeretnél” – veszi át a szót James Weiner, aki azt mondja, főiskolai hallgatóként barátaival együtt egy horgásztúrán rabolták el az idegenek.

A szakirodalomban “Allagash eltérítések” néven ismert eset még 1976-ban történt. Weiner azt mondja, még közel negyven évvel később is összeszorul a gyomra, ha felidézi azt a kirándulást, amely egyszerre volt gyönyörű és rettenetes.”

A négyfős társaság a Katahdin Hegy lábához indult kenuval. Miközben az első éjszaka a folyón eveztek, egyik pillanatról a másikra egy kétszintes családi háznak megfelelő méretű fehéres-sárgás színű gömb tűnt fel előttük az égen, amitől teljesen ledermedtek.

Másnap éjjel újra megjelent a különös objektum, ám ekkor az egyik barátja, Charlie Foltz gyorsan felkapott egy elemlámpát és elkezdte ki-be kapcsolgatni, mintegy jelezve a hatalmas repülő tárgy felé. A következő másodpercben a kenu hirtelen hatalmas fényárba borult, mivel “a jármű egy erős fénysugarat bocsátott ki magából, ami egyenesen minket vett célba” – mondta Weiner.

Néhány pillanatig csak bámultak a fénybe, majd hirtelen azt érezték, hogy nagyon kifáradtak. Csak utóbb jöttek rá, hogy ami nekik mindössze néhány másodpercnek tűnt, az a valóságban több, mint egy óra volt, mert mire visszaértek a sátrakhoz, az órákra elég fával megrakott tábortűz már csak parázslott.

“Mintha teljesen kábák lettünk volna. Semmi mást nem akartunk, csak gyorsan aludni” – idézte fel az estét Foltz, aki szintén részt vett és nagy sikerű előadást is tartott a hétvégi konferencián.

“Az eltérítések áldozatai egyáltalán nem őrültek és nem is magamutogatók, eszükbe sincs felhívni magukra a figyelmet. Megnyugvást keresnek és magyarázatot, mert ami velük történik, az maga a valóság, nekem pedig állampolgári kötelességem, hogy elmondjam nekik, amit tudok” – teszi hozzá Weiner.

A pontos szám, hogy vajon hány embert raboltak már el az idegenek nem ismert, de a Philadelphiában székelő International Center for Abduction Research (Eltérítéskutató Nemzetközi Központ) százezres nagyságrendről beszél, ám ezek közül mindössze néhányat vizsgáltak ki megfelelően, ugyanis “nehéz megtalálni a bizonyítékokat”.

Stanton Friedman, kanadai atomfizikus, már 55 éve tanulmányozza a repülő csészealjakat és meggyőződése, hogy az eltérítettek igazat mondanak: “Egyértelműek a bizonyítékok arra nézve, hogy a Föld bolygót földönkívüli űrhajók látogatják. Néhány UFO az ő járművük, míg mások nem.”

Friedman számtalan könyvet írt már a témában és rengeteg nyilvános vitán vett részt szkeptikusokkal is. Azt mondja, a hitetlenkedők többsége rendre a bizonyítékok hiányát hozza fel érvként, ez azonban nem jelenti azt, hogy a jelenség nem létezik: “Pusztán azért, mert nem tudom megmondani, hogyan kerülnek ide, még nem jelenti azt, hogy nincsenek is itt” – fogalmazott.

Friedman egészen biztos abban is, hogy minden idők legismertebb eltérítéses esete valóban megtörtént. Travis Walton és favágótársai történetéből rengeteg könyv, számtalan dokumentumfilm és egy mozifilm is készült.

Az Arizonában élő férfi, aki máig meggyőződéssel állítja, hogy 1975-ben öt teljes napon át földönkívüliek tartották fogva, az egyik legjobban várt előadó volt a három napos rendezvényen.

“Félreértés ne essék, nekem nem okoz örömet időről időre felidézni a történteket, de rendkívül fontosnak érzem, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet, ami nem más, minthogy ez maga a valóság az, és ezek a dolgok bárkivel megtörténhetnek” – mondta Walton.

Az akkor 22 esztendős fiatalember egy favágó csapat tagjaként dolgozott Snowflake környékén. Az egyik este furcsa, ragyogó fény szűrődött át a fák között, “majd egy nagyon éles hangot lehetett hallani.”

Néhány pillanattal később a lebegő objektum egy kék sugarat bocsátott ki, amely megragadta, majd a földhöz vágta Waltont, aki ezután mozdulatlanul fekve maradt. Az esetet a saját szemével látta Steve Pierce, aki ugyancsak ellátogatott a portlandi kongresszusra: “Sokan nem hisznek nekünk, egyszerűen azt mondják, hogy elment az eszünk” – mondta Pierce, aki harmincöt évvel a történtek után, csak 2010-ben mert először a nyilvánosság előtt beszélni az incidensről.

“Teljesen megváltoztatta az életünket az az éjszaka, a mai napig kísért, amit akkor láttam és még mindig gyakran vannak rémálmaim miatta” – tette hozzá Pierce.

Travis Walton és Steve Pierce számára tehát nem kérdés, hogy vannak földönkívüli civilizációk, amelyek “több ezer, vagy akár több millió évvel előttünk járhatnak…gondoljunk csak bele, mennyit fejlődött a világ csak az elmúlt száz év alatt.”

“Egy kozmikus Watergate-üggyel állunk szemben, ami azt jelenti, hogy az egyes kormányokban is csak egy-egy maroknyi ember tudhat arról, hogy a Földet idegenek látogatják” – mondta szombati előadásában Stanton Friedman.

Abban azonban minden résztvevő biztos volt, hogy hivatalos segítségre és magyarázatra még hosszú ideig hiába várnak az érintettek.

Válaszokat akarsz? A kormánytól és az egyházaktól ne is számíts rá…hiába is várnád, vagy keresnéd.” – mondta James Weiner. “Ez az egész arra kényszerített, hogy újragondoljam a világról és az engem körülvevő szűkebb közösségről kialakított véleményemet. Ahogy szembesülsz ezzel az egész dologgal, alapvetően megváltozol, és többé már nem leszel ugyanaz.”

forrás: Bangor Daily News / ittvannak.hu