Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Bizarr kinézetű tengeri élőlények akadtak egy halász hálójába

img

Egy murmanszki mélytengeri halászhajón dolgozó férfi, Roman Fedortsov hálójába gyakran akadnak különleges lények, amikről előszeretettel készít fotókat. Néhányat meg is oszt a közösségi médiában.

Tulajdonképpen nincs nagyon okunk meglepődni azon, miért is néznek ki oly furán ezek az állatok. 200 méternél mélyebb rétegekbe a napfénynek már csak a töredéke jut le, 1000 méternél mélyebben pedig már a teljes sötétség az úr. Ráadásul az itt élő organizmusoknak iszonyú nyomással kell megbirkózniuk, így nem csoda, hogy testük eléggé furcsa módon alkalmazkodott a mostoha körülményekhez.

Speciális testfelépítésük miatt ezek az állatok nem bírják ki az alacsonyabb nyomást, így felszínre kerülve kivétel nélkül elpusztulnak. Ennek ellenére a fényképek remekül bemutatják, milyen lények is élnek az óceánok felfedezetlen tartományaiban.

Roman Fedortsov további képei megtekinthetőek a férfi Instagram és Twitter oldalán.

forrás: origo.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar