Beperelték a NASA-t egy marslakó miatt

A vád az, hogy a NASA elsumákolja egy marsi élőlény felfedezését.

A vádiratot hétfőn adta be egy kaliforniai bíróságra Rhawn Joseph, akiről az eddig megjelent könyvei alapján elmondható, hogy szinte mindenhez ért: az agykutatástól a kvantumfizikán át a terrortámadásokig terjednek azok a témák, amelyeket már feldolgozott.

Joseph most azért perli a NASA-t, mert szerinte az Opportunity Mars-járó előtt váratlanul felbukkant kődarab  valójában nem is kő, hanem egy élőlény.

A NASA szerint jelenleg két magyarázat jön szóba a kő eredetére: az egyik szerint egy közeli meteorit-becsapódás törmeléke hullott le az Opportunity elé, a másik szerint a követ maga a rover lökte odébb, amikor megfordult maga körül.

Joseph azonban más véleményen van: szerinte ez egy élőlény, és azért nincs a korábbi képeken, mert egy spórából kelt ki, és helyben nőtt ekkorára. Az önjelölt tudós állítólag számos szakértőt keresett meg a NASA-nál, hogy készítsenek részletesebb felvételeket, illetve ha már vannak ilyenek, közöljék őket. Választ sehonnan sem kapott, így a bírósági eljárás mellett döntött.

Egyébként azóta felkerültek jobb minőségű képek is a netre, de szerintünk azokon is csak egy kődarabról van szó:

forrás:origo.hu