Be mernél szállni a halálketrecbe?

Az ausztráliai Darwinban találtak egy piaci rést: olyan attrakciót hoztak létre, amely kifejezetten az adrenalinvadászokat célozza.

Crocosaurus Cove hüllőpark azzal az ötlettel rukkolt elő, hogy egy áttetsző üvegketrecben (cage of death, azaz halálketrec) lemerülhetünk egy jól megtermett krokodil mellé a medencébe, és negyed órán keresztül élvezhetjük az óriáshüllő társaságát.

halálketrec

A 15 perces adrenalinlöket fejenként cirka 35000 forintba kerül, de kétségtelenül életre szóló élmény. Merülés előtt természetesen alapos tájékoztatást kapunk a biztonsági előírásokról, majd bemászunk az üvegketrecbe, amelyet lassan leengednek a krokodilkifutóba.

Ahogy a videón is láthatjuk, az állat néha egészen közel úszik az üveg mögött leselkedő emberekhez, és időnként nem hagy kétséget afelől, mit tenne velük, ha képes lenne széttörni az üvegfalat.

halálketrec

Az attrakció része az is, hogy a merülés során egy fényképész megörökíti a nagy találkozást. A nagy élmény után más ausztrál hüllőkkel is megismerkedhetünk, és végignézhetjük, hogy etetik a vakmerő krokodilgondozók a gigászi állatokat.

forrás: origo.hu

Hirdetés