Azt hiszik, marslakó, pedig csak a fények…

Noha teljesen kézenfekvő a magyarázat, sőt, a fizikusok valószínűleg konkrét képletekkel is le tudnák vezetni, miért “párolog el” a gyalogos a sötétben, az ufóelméletek hívei máris egy idegen lényre gyanakszanak.

Sokan máris hozzáláttak az ilyenkor szokásos elméletek gyártásához, noha a furcsa jelenségnek, amit egy utcai térfigyelő kamera rögzített, egyszerű fizikai magyarázata lehet.

A felvételen, amit az egyik legnagyobb videómegosztóra is feltöltöttek, egy férfi látszik, amint egyenletes tempóban ballag az utcán az amerikai Jackson városban, Wyoming államban, ám még mielőtt kiérne a kamera látószögéből, hirtelen elhalványul, és három lépéssel később már csak két apró fehér pötty jelzi a lépteit, ott, ahol a cipőjének kell lenni.

Hirdetés

A szellemekről és idegen lényekről szóló elméletek persze azonnal szárnyra kaptak, és máris több tucatnyian találgatják, hogy tényleg nem is emberi lény lehetett, aki a felvételen látszik.

És bár valóban történnek időnként furcsa dolgok a világban, amire nem egyszerű racionális magyarázatot találni, ezúttal úgy véljük, a kérdés igazából nem is kérdés, egyszerű fizikai jelenség áll a különös “elpárolgás” hátterében.

Hirdetés