Az UFO-katasztrófák évtizedei

A hatvanas és hetvenes évek UFO-katasztrófáiról  viszonylag kevés információ szivárgott ki, ami alapján feltételezhetjük, hogy ezekben az időkben a titoktartást sokkal szigorúbban vették.

Ennek ellenére azért néhány esetet számon tartanak a kutatók. Ezekből következik most egy kis összefoglaló.

1966 október 27. – Arizonában egy földönkívüli holttestére bukkannak, s állítólag még 9 másik idegen lény testét fagyasztották le az ohiói Wright Patterson légibázison.

1966-1968 – Ezekben az években Indiana, Ohio és Kentucky államok területén összesen öt UFO zuhant le. 1968-ban a nevadai Nellis légibázisra – feltehetően kapcsolatfelvételi szándékkal – UFO-k szálltak le, de sorsuk, és a további cselekmények ismeretlenek.

1968 február 12-én a columbiai Orucue térségében ismeretlen eredetű robbanás következtében szenvedett balesetet egy idegen űrhajó, és a hatvanas években Kazahsztán területéről is jelentettek egy esetet.

1972 – Január 12-én a Mexikói-öbölben, amerikai felségvizeken lelőttek két idegen objektumot, amik az új-mexikói Alamogordo térségében zuhantak le. Március 18-án Sisteron (Franciaország) határában is szerencsétlenül járt egy azonosítatlan repülő tárgy. Július 18-án a marokkói sivatagban ért földet egy UFO, melyben három földönkívüli lény tetemét találták meg, míg október 19-én Üzbegisztánban került fogságba egy ufonauta.

1973-ban a kaliforniai Norton támaszponton egy szerencsétlenül járt UFO-t és három fős legénységét tanulmányozták. Az UFO a közelben lévő gyakorlóterületen zuhant le. Július 10-én Arizona államban öt földönkívüli lény szenvedett balesetet űrjárművükkel.

1974 augusztus 25-én a mexikói Coyame határában lezuhant UFO öt méter ámérőjű volt, itt viszont nem találtak utasokat. (Néhány kutató szerint könnyen elképzelhető, hogy csak egy távirányított felderítő egység volt.) 

1976 május 12-én az ausztráliai sivatagban járt pórul egy UFO, négy áldozatot találtak a helyszínen. Ugyanebben az évben a Komi Autonóm köztársaságban a Vaksa folyóban egy lezuhant tárgy maradványait fedezték fel.

1977 április 5-én, az egyesült államok-beli Ohio állam területén tizenegy földönkívülit találtak egy UFO fedélzetén, majd két hónappal később, június 22-én Arizonában újabb öt idegen tetemre bukkantak.