Az UFO-k mérete

Az UFO-k három jól elkülöníthető kategóriába sorolhatók, kis, közepes és nagy méretű objektumok.

A kis járművek mérete az 1-2 méteres — bizonyos feltételezések szerint felderítő szondáktól — egészen a 30 méter átmérőjű szerkezettel bíró kupolás diszkoszokig terjed.

A kis méretű UFO-k között a leggyakoribb a gömb, a félgömb, a korong, a diszkosz és a kupolás diszkosz alakú UFO, de a gyakori megfigyelések kö-zött akadnak tojásdad és hengeres alakú UFO-k is.

Ez utóbbiak érdekessége, hogy a kisméretű hengereket leggyakrabban függőleges helyzetben figyelték meg, nem úgy, mint óriás —több száz méteres — testvéreiket.

A második kategória a 30-300 méteres határ között mozog és ebben szintén szerepelnek a gömb, a korong és a diszkosz alakú UFO-k, de ezen méreteken belül megjelenik a háromszög és az úgynevezett bumeráng alakú UFO.

A 30 méternél nagyobb, hengeres UFO-k egyre inkább elkúposodnak, és vízszintesen lebegnek. A harmadik értékhatárban, az óriás UFO-k közül gyakorlatilag eltűnnek a diszkosz és a korong alakú járművek.

Helyettük még találkozhatunk egy-egy nagyobb, háromszög alakú UFO-val illetve lapított gömb alakú szerkezettel. A legnagyobb méret már csak a szivar alakú UFO-kra jellemző. A legnagyobb ilyen tárgyat a Mars egyik holdja mellett fényképezték le, illetve a Hold felszínén fedezték fel.

Ez utóbbiak mérete meghaladta az 1500 métert. A fenti megfigyelési eredményekből a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az UFO-k a kozmikus térben hatalmas, szivar alakú anyahajókon közlekednek és innen indulnak útjukra az úgynevezett partra szálló egységek, amelyeket a közepes méretű UFO-k alkotnak és amelyek csak maximum egy-két ezer méter magasságra ereszkednek alá.

Ezekből a szállító járművekből esetenként akár 15-20 kisebb UFO is startolhat egyidőben, hogy felderítse Földünk flóráját és faunáját.

Hirdetés