Az Éteriánus Közösség

Noha a legtöbb ember nem tud róla, úgy tűnik, Jézus Krisztus rövid időre visszatért a Földre. 1988. június 3-án. A Vénuszról érkezett Nagy-Britanniába egy repülő csészealjon, amely Devon északi részén, Holdstone Down területén ért földet.

Látogatásának állítólagos célja az volt, hogy találkozzon a londoni George Kinggel (fenti képen) és tanítások új sorozatát adja át neki, amelyek a Hegyi Beszéd folytatásául szolgálnak.

Ezt a “Tizenkét Áldást” azóta a King által létrehozott szervezet, az Éteriánus Közösség több ezernyi tagja mondja el minden nap Nagy-Britanniában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Ausztráliában, Új-Zélandon, Nigériában és Ghánában.

Az Éteriánus Közösséget az emeli ki a világon található chanellinggel foglalkozók és kapcsolatfelvevők ezrei közül, hogy a folyton változó divat ellenére már igen hosszú ideje működik. Nagy-Britanniában a BBC ufókról készült és a tévében a 70-es évek vége felé sugárzott dokumentumfilmjéből ismerték meg sokan a közösséget.

A műsort a helyszínen forgatták – a szélfútta hegyen, ahol King állítólag találkozott Krisztussal. A bevezető filmkockák egy földmérőállványra erősített furcsa szerkentyűre összpontosítottak.

Úgy nézett ki, mintha a Dr. Who című fantasztikus tévéfilmsorozat kelléktárából származna ez az “imaakkumulátor”, amely – állítólag – 700 órára elegendő spirituális energiát képes tárolni 100000 éven keresztül. A szerkezet, amelyhez olyan elemeket is felhasználtak, mint az arany, különféle “űrintelligenciák” közreműködésével maga George King elgondolása alapján jött létre.

Ezután jelentek meg az Éteriánusok – farmerbe és anorákba öltözött napszemüveges, kifejezéstelen arcú férfiak és nők hosszú sora. Mély, ritmikus mantrát mormolva egyenként az állványhoz léptek, “Om mani padme hum…Om mani padme hum…”.

Hogyan is kezdődött az egész? A történet az 1961-ben magánkiadásban megjelent könyv tárja fel: You are responsible! (Te vagy a felelős!) A könyv alaphangját meghatározza a borítóján lévő idézet, mely az “Ember a Marsról”-ból származik.

Elmeséli a 35 éves George King nevezetű londoni taxisofőr furcsa élményét, mely Maida Vale-i albérletében esett meg vele 1954-ben. Ráparancsolt egy hang a semmiből:

“Készülj! Te leszel a bolygóközi parlament szócsöve.”

Hirdetés

Ekkor már rendszeresen jógázott, mivel sikerült felhívnia magára az indiai bölcs figyelmét, aki teleportáció útján meglátogatta őt londoni lakásán. Megfogadva a tanácsot, King direkt hangú médiummá vált. Ez azt jelenti, hogy hagyta az űrbéli idegeneket, sőt még Jézus Krisztust is, hogy átvegyék testének irányítását és gégéjét használva hallassák hangjukat.

Egyébként King az első kapcsolatot egy vénuszi idegennel vette fel, akinek az “Éteriánus” álnevet adta – innen származik a közösség neve is.

A közösség európai titkára, dr. Richard Lawrence rendelkezésére állt Peter Hough-nak egy interjú erejéig a közösség London déli részén lévő főhadiszállásán. Lawrence udvarias, tájékozott és roppant közérthető szónok, aki elragadtatással beszél az “imaakkumulátorról”.

“Ezzel olyat tudunk csinálni, amire a Vatikán nem képes. Kétszáz tagunk, akik magas szinten ismerik a buddhista mantrát és a keresztény imádságot, rendszeresen összejön Londonban, Los Angelesben, Detroitban, Aucklandben és a Yorkshire-i Barnsley-ben, és óriási imaenergiával tölti fel az imaakkumulátort. Percek kérdése, és a jótevő energiát a Föld bármely pontjára rá lehet irányítani.

Nem voltunk tétlenek a mexikói földrengés idején, így sok ember, akinek meg kellett volna halnia, élve került ki a törmelékek alól. 1978-ban tett sikeres ausztráliai körutam során az egyik kommentátor megjegyzése szerint több nyilvánosságot kaptam, mint Elizabeth Taylor egy héttel korábban.”

Hogyan keveredett Richard Lawrence ebbe a furcsa vallási csoportba, amelynek léte az állítólagos földönkívüliekkel felvett kapcsolaton alapszik?

“A Hull Egyetemen kerültem kapcsolatba a közösséggel, ahol bölcsésztanulmányaimat folytattam. Ekkor már tagja voltam a Buddhista és Vedanta Közösségnek, azt hiszem az igazságot kerestem. Miután részt vettem az Éteriánus Közösség egyik egyetemen tartott előadásán, elhatároztam, hogy csatlakozom hozzájuk.”

Lawrence szerint a rosszindulatú sajtó sok gondot okozott a közösségnek azon feltételezésével, hogy a Közösség alapításával George Kingnek az önfinanszírozás és a tisztességtelen módon való gyors meggazdagodás volt a célja.

“Nem akarok példákkal előhozakodni, inkább azt szeretném, ha ezek feledésbe merülnének. Ha azt hiszik, hogy mi a pénzért csináljuk ezt, akkor talán saját motivációik alapján ítélnek meg minket. Sir George valójában kitűnő példáját nyújtja az odaadásnak és sosem kapott egy fillért egyetlen könyvéért sem. Nagyon szerény körülmények között él.”

Az Éteriánus Közösség weboldala: www.aetherius.org

Felhasznált irodalom: Peter Hough-Jenny Randles: Looking For The Aliens

Hirdetés