Az acélnál tízszer erősebb anyagból lesznek a Magyarországra is tervezett vákuumvasút kabinjai

A fejlesztők Vibranium névre keresztelték az elsők közt Magyarországra is tervezett újfajta vonat burkolatánál használt új anyagot.

Nemrég mutatta be a Hyperloop Transport Technologies azt a különleges anyagot, amivel a Magyarországra is tervezett vákuumvasút kabinjait vonják majd be.

A fejlesztés a Vibranium nevet kapta, amit a fejlesztők Marvel képregényvilágából kölcsönöztek. Egész pontosan Amerika Kapitány pajzsáról, ugyanis emiatt lesz szupererős és ellenálló a felszerelés.

Amerika kapitány

A Hyperloop Tech fejlesztése az alumíniumnál 8-szor, az acélnál pedig 10-szer erősebb, míg előbbinél másfélszer, utóbbinál ötször könnyebb.

Az anyag a tervek szerint nemcsak védelmet nyújtana, de vezeték nélküli kapcsolat segítségével adatokat is küldene a kabinok legfontosabb paramétereiről.

hyperloop02

Ezek alapján a rendszer tudná, hogy milyen a hőmérsékletük, stabilitásuk, valamint, hogy sérültek-e. Amennyiben igen, a további problémák elkerülése okán azonnal ki lehetne emelni a rendszerből, hogy elküldjék egy alaposabb átvizsgálásra és javításra. – forrás:hvg.hu