Az abüdoszi hieroglifák rejtélye

Abüdoszban I. Széthi templomában láthatók azok a rejtélyes hieroglifák, amelyek egy ideje a paleoasztronautika létezésének egyik legerősebb bizonyítékává váltak. A hieroglifák között találtak egy sort, amely nagyon nem illett a többi közé. 

A hieroglifák között látható egy helikopterhez hasonlító repülőgép, egy merülőhajó, és  két farokvitorlával rendelkező gépezet alakja. Ezeket egyes kutatók, mint Erich Von Daniken is a paleoasztronautika bizonyítékainak tekinti.

Történelem elötti jármüvek, amelyek egykor Egyiptom földjén közlekedtek. Ezeknek a hieroglifáknak a jelentése ismeretlen. Az egyiptológusok sincsenek tisztában azzal, hogy mire is gondolhattak az ősi egyiptomiak, amikor a jeleket felrajzolták.

A hamísítást kizárhatjuk, mert a jeleket bárki megtekintheti és azok már az 1859-es évek óta láthatóak miután a sivatag fogságából kiszabadították az építményt. Korunk tudósai azonban hajlamosak ezeket a hieroglifákat természeti képződményekként felfogni.

Az egyiptomiak elég gyakran hivatkoznak az istenek égi bárkáira és misztikus szerkezeteire. Ezeken a járműveken látogattak el hozzájuk az istenek a Zen Tipi nevü korban, amelyet az istenek uralkodási idejének neveztek. Az abüdoszi hieroglifák azonban a felfedezésüktől kezdve nyitott kérdéseket vetnek fel, amelyek megválaszolása még hátravan.

Esekiel Stone/kilencblog.hu