Az 1973-as nagy eltérítési hullám

Az 1973-as eltérítési hullám október elején kezdődött az Egyesült Államokban, majd átterjedt Dél-Amerikára, Európára és Afrikára is. Jöjjön most néhány ismertebb eset.

Jeffrey Greenshaw falkville-i rendőrtisztnek október 7-én sikerült lefotóznia egy ezüstös ruhát viselő, két és fél méter magas robotszerű lényt. 

Charles Hickson és az ifjú, 19 éves Calvin Parker valószínűleg nem így képzelték az október 11-re tervezett pecázást. Történt ugyanis, hogy horgászat közben három idegen lény megbénította őket egy sugárral, majd űrhajójuk  fedélzetre vitték a két riadt férfit.

Itt alaposan megvizsgálta őket egy “elektronikus szem”, ezt követően pedig a magas, darabos mozgású, leginkább robotokra hasonló lények visszavitték őket a folyópartra. Érdekesség, hogy Hickson és Parker hipnózis nélkül is képesek voltak felidézni a velük történt eseményeket. 

Az eset híre eljutott Allen Hynekhez, a légierő volt UFO-tanácsadójához is, aki az alapos vizsgálat után – mely többek között egy hazugságvizsgálatot is tartalmazott – úgy nyilatkozott, hogy a szemtanúk beszámolója teljesen hiteles, minden szavuk igaz.

Összehasonlítva a két horgász által látott lényeket a négy nappal korábban lefényképezett idegenekkel, megdöbbentő hasonlóságot fedezhetünk fel közöttük. Elképzelhető, hogy valamiféle terepszemlén voltak Alabamában, mielőtt megjelentek a szomszédos Mississippi államban?

Nem kevésbé ijesztő találkozásban volt része egy katonai helikopter négy utasának. Október 18-án éjszaka Coyne őrnagy, három társával egy szivar alakú UFO-val találkoztak a levegőben. Az objektumból zöld színű fénysugár vetült a helikopterre, melynek következtében a fedélzeti műszerek és a rádió is felmondta a szolgálatot.

Az UFO néhány másodperc alatt több száz métert emelkedett, és a fénycsóvában maga után húzta a helikoptert, rémült legénységével. Ezután a zöld fény kialudt, az idegen tárgy pedig eltávolodott. Ekkor ismét megszólalt a rádió és a műszerek is működni kezdtek.

A brazil Dionisio Yanca október 28-án éjjel, épp teherautója kerekeit cserélte le, amikor hirtelen egy korong alakú UFO ereszkedett le az útra. Az űrhajóból három idegen lépett elő, majd Yanca elvesztette az eszméletét. Mikor magához tért, a különös lényeknek és űrjárművüknek már nyoma sem volt.

Az eset után Yanca részt vett egy regressziós hipnózison, melyből kiderült, az idegen látogatók, az UFO fedélzetére vitték, s megmutatták  neki annak műszereit, továbbá elárulták a meglepett földlakónak azt is, hogy már régóta járnak a Földre, és azt tanulmányozzák, élhetnének-e emberi lények az ő bolygójukon.

Claude Vorhillon, francia újságíró és autóversenyző, december 13-án egy elhagyatott hegyi úton földönkívüliekkel találkozott. A más világból érkezett lények közölték vele, hogy őt választották ki, hogy hirdesse a békét és a szeretetet, mint ahogy Jézus is tette ezt annak idején, aki szintén az ő kiválasztottjuk volt. Vorhillon volt az utolsó önjelölt próféta, mert szavain kívül semmi mással nem tudta bizonyítani állításait. Vorhillon beszámolójában még szerepet kap a Naprendszerben tett űrutazás momentuma, bár ezt akkoriban már nem igan vették komolyan az emberek.

1974. májusában az eltérítések hulláma elérte Afrikát és Európát is, ahonnan szintén több UFO-észlelésről és eltérítésről érkezett jelentés.

Rejtélyek szigete