Amatőr videós hitette el a kínaiakkal, hogy létezik láthatatlanná tévő köpeny

A kínai netezőket teljesen elvarázsolta egy termék, amit a kínai „láthatatlan kvantumköpenynek” neveznek, és bár egy egészen jól kiszűrhető videós trükkről van szó, az országban mégis rengeteg bedőltek neki.

A kínai Weibo nevű közösségi oldalon bukkant fel egy amatőr videós klipje, amin a férfi átlátszónak tűnő leplet vesz magára, majd eltűnik benne, álcázva magát a növényzetben. Ezt végül több mint 21,4 millióan nézték meg, és rengetegen osztották tovább, köztük kínai hírügynökségek, és a közbiztonsági minisztérium bűnügyi részlegének vezetője is.

A videó készítője arról is beszélt, hogy a „láthatatlanná tévő lepel” hasznos lehet hadászati célokra is, sőt egészen tudományos körítést adott a dolognak, a kvantumtechnológiával magyarázta a ruhadarab elképesztő erejét(bármit is mondjon ez a jól hangzó kifejezés a laikus, hétköznapi netező számára).

Bár valójában nem is ez a körítés kérdőjelezi meg a demonstrált ruhadarab létezését, hanem már maga a videó minősége és az abban használt megmosolyogtató effektek, amiket látva mi azt nem hisszük el, hogy ezt mások elhitték.

forrás: 24.hu / Weibo

Hirdetés