Alvászavarok – földönkívüliek, szellemek és manók látogatása

Az emberek többsége az alvászavarok alatt legtöbbször azt érti, hogy az illető nehezen tud elaludni, vagy állandóan felébred. Ebben van is igazság, ám léteznek ezeknek meghökkentő formái is.

Ilyen például a paradox insomnia, amikor a beteg olykor felébred éjszaka, ám ő ezt úgy érzékeli, hogy szinte az egész éjszaka fent volt, pedig a valóságban csupán pár percet volt ébren. Röviden az agyában csupán ez az időszak rögzül, az alvás pedig nem.

Ennél érdekesebb az alvásparalízis, ami lényegében egy olyan hibrid tudatállapot, amikor az illető ébredéskor nem tudja megmozdítani végtagjait, egyszóval megbénul, ami akár hosszú percekig is eltarthat. Ilyenkor a tudat már ébredezik, de a mozgásközpont még a mély alvás fázisában van. Mivel ekkor az agy valamilyen magyarázatot akar találni a történésre, sokan hallucinálnak ilyenkor: például azt, hogy a földönkívüliek egy bonyolult műtétet hajtanak rajta végre, ezért nem tud moccanni.

Miért lebeg, zuhan álmában?

Szinte nincs is olyan ember, aki az elalvás korai szakaszában olykor ne repülne, vagy zuhanna egy-egy kép erejéig álmában.

Ezt az okosok különböző spirituális magyarázattal illetik, azonban a miértje ennél sokkal egyszerűbb: a szendergés fázisában ugyanis amellett, hogy különböző képek (nem történetek!) jelennek meg, az izomtónus lecsökken, ellazul, és ezt próbálja az agy lekövetni.

forrás:divany.hu