A titokzatos fénylő köd esete

Gyakran szólnak beszámolók olyan autókról, amelyeket a semmiből felbukkanó, sokszor zümmögő hangot adó és elektromos zavart okozó fénylő köd vett körül.

Egy ilyen Ausztráliából származó különös esetet olvashatunk az alábbiakban, melynek Bill Chalker ipari kémikus és felesége is szemtanúi voltak.

Nemingha (Ausztrália) – 1976. március 22-én reggel 5.45-kor egy Murrundiba (Új-Dél-Wales) tartó házaspárnak bizarr élményben volt része, ahogy arról a Northern Daily Leader-nek küldött, néhány nappal később kelt levelükben is beszámoltak.

Tamworth közelében, Nemingha településnél álltak meg (amely ali áll többől, mint egy hotelból, egy benzinkútból és egy vasúti megállóból). Leállították a kocsit, és elővették az autóstérképet, hogy eldöntsék, melyik útvonalon lenne érdemes továbbmenni.

Az egyébként teljesen kihalt kora reggeli főúton egy fehér autó jelent meg a Tamworth-be vezető úton. A pár kiszállt, remélve, hogy leinthetik, és tanácsot kérhetnek a sofőrtől.

Megjelenik a köd

De abban a pillanatban valami nagyon furcsa dolog történt. Homályos, sárgászöld fény tűnt elő a semmiből, és pillanatok alatt beborította a fehér autót. Mintha a vezető elvesztette volna az uralmát felette, a jármű átvágott az út másik oldalára, ahol egy kis fehér folt, vagy köd vette körül. Az autó az út közepén állt meg. Láthatóan elvesztette minden energiáját, és a világítása is lekapcsolódott.

Hirdetés

A megdöbbent szemtanúk szerint egy-két perc múlva a “fehér köd” eltűnt. Egy kék ruhás hölgy szállt ki az autóból, és egy sárga kendővel le akarta tisztítani a szélvédőt, amelyet valamilyen fehér anyag borított. Miután végzett, az autó fényei újból kigyulladtak, anélkül, hogy bent bárki is felkapcsolta volna őket.

A nő megrémült, elhajította a rongyot, beugrott a járműbe, és elhajtott. Ezzel egy időben az otthagyott rongy lángra lobbant.

A megriadt házaspár mellett egy kisteherautó állt meg. A sofőrje meglepetten bámulta az eseményeket, és mindhárom szemtanú végignézte, ahogy a fehér autó lassan elhajt Nundle irányába. Ablaktörlője a szélvédőt tisztította, az autó többi részét pedig még mindig az a fehér réteg borította, amely a furcsa köd megjelenése előtt még nem volt ott.

Nem meglepő hát, hogy a házaspár nyugtalankodni kezdett, és egy kerülő úton tért haza, melyet sokkal “biztonságosabbnak” véltek, mint azt, amelyen a köd érkezett.

A köd rejtélyére nem találtak magyarázatot

Bill Chalker nemingha-i látogatása sajnos nem hozott megoldást az esetre, annak ellenére, hogy megpróbálta kiértékelni azokat a lehetőségeket, hogy a légkör kémiai változásai hogyan képezhetnek olyan fehér lerakódást, amely aztán hirtelen meg is gyullad.

Nem talált biztos forrást, de azt észrevette, hogy az autó elektromos vezetékek mellett haladt akkor. Ha megnézzük a világ más tájairól származó eseteket, azokban is találhatunk utalást a különös fehér, porszerű anyagra. Ez lehet az egyik legfontosabb kulcs a jelenség feltárásához.