A sötétség ügynökei – A Men In Black rejtély 3.rész

A népszerű amerikai UFO-szerző, Brad Steiger azt állítja, hogy több száz kutatót és szemtanút látogattak meg ilyen titokzatos férfiak, ám konkrétan és kellő részletességgel csak talán tucatnyit tud felsorolni.

John Keel, aki szintén otthonosan mozog az UFO- kérdésben, és más természetfölötti jelenségek kutatásában, hasonlóan vélekedik. Elismeri, hogy időnként felbukkannak titokzatos látogatók. akik sötét ruhákat viselnek, és fekete limuzinokkal közlekednek, de mivel az elfogadhatóan dokumentált esetek száma elenyésző, Keel hajlamos az egész jelenséget sokkal inkább a legendák körébe sorolni.

Keel ezen kijelentésével el is érkeztünk az ufológiában oly sokszor feltett kérdéshez: vajon valós jelenséggel állunk szemben vagy csak kitaláció az egész? Elkönyvelhetjük-e az egész jelenséget érzékcsalódásnak, a képzelet játékának vagy a túlfűtött fantázia termékének? Az egyik kontakt például váltig meg van győződve róla, hogy a fekete ruhások valójában a maffia emberei, míg mások szerint démoni lények, a sötétség terjesztői, akik a tudás terjedésének gátjai.

Megint más elméletek szerint a fekete ruhások a föld alól jönnek, olyan titokzatos közösségekből, amelyek a Himalája, a Góbi-sivatag vagy a dél-amerikai dzsungelek alatt élnek.

Ám van az egész jelenségnek egy igen érdekes motívuma, amely szinte minden egyes alkalommal felbukkan és talán kulcsot ad a rejtély megfejtéséhez. Ez a részlet pedig az, hogy a fekete ruhások gyakorta rendelkeznek olyan információkkal, amelyek csakis kizárólag az érintett személy számára ismeretesek.

Ezeket nem olvashatták újságban, könyvben, nem hallhatták a rádióban vagy televízióban és semmilyen más módon nem szerezhettek róla tudomást. Ezek az információk csakis a szemtanú vagy a kutató előtt ismertek. Ez azt jelenti, hogy a fekete ruhások ugyanazt tudják, amit a felkeresett személy.

A másik különös szokásuk, hogy mindig akkor látogatják meg a célszemélyeket, amikor azok egyedül vannak. E két mozzanat arra utal, hogy a fekete ruhások és az áldozataik között valamiféle lelki kapcsolat, paranormális összeköttetés létezik. Ez pedig nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a felkeresett személy miként értelmezi a találkozót.

Ha megretten, akkor úgy tesz, mint dr. Hopkins és hallgat a fekete ruhásokra. Ha nem tulajdonít nekik túlzott jelentőséget, akkor los Santos példáját követve tovább folytatja munkáját. Mindehhez a már így is meglehetősen sok valószínűtlen aspektushoz, hozzáadódnak egyszerűbb, mond-hatni hétköznapibb dolgok is.

Vegyük például a fekete limuzinokat. Hol tárolják őket? Hol javíttatják, ha szükséges? Hogyan lehetséges, hogy soha egyetlen baleset vagy útszéli lerobbanás sem történik velük? Hol tankolnak? Ezek csak egyszerű kérdések, amelyek felmerülnek bennünk a fekete ruhások létezésének kutatásakor.

Maga a jelenség is zavaros, hiszen a fekete ruhásokkal való találkozásokról szóló beszámolók a könnyen hihetőtől a teljesen elképzelhetetlenig terjednek. Hiszen egy olyan beszámoló, amikor valaki hamis személyazonossággal felkeres egy embert és felszólítja a kutatásainak befejezésére, semmi olyasmit nem tartalmaz, amit kétségbe vonhatnánk.

Ugyanakkor az, hogy két fekete ruhás anélkül gázoljon át egy sáros földdarabon, hogy semmiféle nyomot se hagyjanak, már sokkalta hihetetlenebb. Természetesen vannak sokkal bonyolultabb esetek is, amelyek a realitás és a fantázia határán egyensúlyoznak.

Ramona Clark UFO-kutató Az igazság a fekete ruhás férfiakról című könyvében beszámol egy névtelen UFO-kutató élményeiről. A kutatót egy alkalommal három fekete ruhás férfi tartóztatta fel az utcán. A legfurcsább azonban nem maga a találkozás volt, hanem a kocsijuk ablakán látható jel.

Ez a szimbólum olyan erős hatással volt az áldozatra, hogy saját bevallása szerint életében annyira nem félt semmitől, mint akkor ott attól a jeltől. Az első találkozást további zaklatások követték. Telefonhívások zavarták és illetéktelen behatolások történtek a lakásába.

Később a kutató hangokat kezdett hallani és különös formákat látott a bezárt házban. Sötét Cadillacek köröztek a háza körül és követték őt, akárhová is ment. Egyszer, amikor maga is autóban ült, az egyik ilyen limuzin majdnem végzetes balesetbe sodorta.

A férfinak rémálmai voltak, egyszerűen képtelen volt kipihenni magát. Fáradtsága miatt munkahelyén is problémák adódtak, és elbocsátással fenyegették. Vajon mindez csak az ő képzeletében történt meg? Könnyű lenne azt felelni, hogy igen. De egy alkalommal az egyik barátja is szemtanúja volt annak, hogy a háza előtt egy különös férfi járt fel és alá, mintha csak várna valakire. Az illető magas volt, talán ötven év körüli és teljesen feketébe volt öltözve…

Hirdetés