Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

A sötétség ügynökei – A Men In Black rejtély 2.rész

/
image
img

A fekete ruhás férfiak

Akivel Dr. Hopkins találkozott, az az ufológiában a fekete ruhás férfiak – angolul MIB – Men in Black – néven ismert. Ezek a furcsa idegenek több száz esetben bukkantak fel kizárólag UFO-kutatók vagy szemtanúk környezetében.

Megjelenésük során mindig figyelmeztetik az illetőt, hogy hagyjon fel a tevékenységével, vagy ne beszéljen senkinek a tapasztalatairól, máskülönben komoly bajba kerül. A fekete ruhások felbukkanását maga az amerikai légierő is elfogadja.

George P. Freeman, a Pentagon szóvivője egyszer így nyilatkozott:

“Titokzatos emberek, akik gyakran a légierő egyenruháját viselik vagy a légierő tisztjeiként azonosítják magukat, valóban felkeresnek UFO szemtanúkat és kutatókat és hallgatásra szólítják fel őket. Számos ilyen esetet ellenőriztünk és kiderítettük, hogy az ismeretlen látogatók valójában nem tartoznak a hadsereg kötelékébe. Gyakorlatilag semmit sem tudtunk megállapítani sem a személyükről, sem a hovatartozásukról. Azzal, hogy a légierő tisztjeinek adják ki magukat, vétenek a szövetségi törvények ellen. Nekünk is a leghőbb vágyunk, hogy egyszer elfoghassunk egy ilyen személyt, ám a nyomok mindig túlságosan hidegek, mire a helyszínre érünk. Ennek ellenére nem adjuk fel.”

A kérdés azonban továbbra is nyitva marad: kik voltak dr. Hopkins látogatói? Az UFO-észlelések, akárcsak a különös bűntények, mindig is vonzották a lelkileg instabil embereket, akik gyakran hajmeresztő dolgokat követnek el, hogy minél közelebb kerüljenek a szemtanúkhoz, vagy hogy maguk is bekapcsolódhassanak a nyomozásba.

Az egyik leggyakoribb eset éppen a hamis személyazonosság, vagyis hogy rendőrnek vagy más hivatalos személynek hazudva magukat próbálnak meg közeledni az érintettek felé. Ennek az elképzelésnek azonban ellentmond az a tény, hogy ha a fekete ruhás férfiak igazi emberek, akkor miért viselkednek annyira furcsán és természetellenesen?

Az utolsó(?) figyelmeztetés

A legtöbb fekete ruhás férfi látogatásának egyetlen célja az UFO-kutató vagy a szemtanú elrettentése és a tevékenységének felhagyására való felszólítás. A látogatók mindig tökéletesen tájékozottak a felkeresett személy kutatási területéről, illetve tapasztalatairól.

Gyakran olyan apró részleteket is tudnak, amelyeket az illető még senkinek sem mondott el! A fenyegetések ellenére azonban kevés olyan eset ismert — és még kevesebb bizonyított —, amikor a figyelmeztetett személynek bármiféle bántódása is esett volna, ha mégsem szüntette be kutatásait, vagy mégis elmondta élményeit.

Ez történt Carlos de los Santos mexikói UFO-szemtanúval is, amikor kocsijával éppen egy tévéstúdióba tartott, hogy ott interjút készítsenek vele az élményeiről. Útközben két fekete autó szegődött a nyomába, majd egy megfelelő helyen elé vágtak és feltartóztatták. Az egyik járműből egy fekete ruhás férfi szállt ki és a következőket mondta a megrémült los Santosnak:

Figyeljen rám, ember! Ha fontos az ön számára a saját és a családja élete, akkor ne beszéljen többet senkinek arról, amit látott!

Két héttel ezután los Santos mégis elment a stúdióba és beszámolt a megfigyeléseiről. Ám a fenyegetés ellenére semmi sem történt sem vele, sem a családjával. A fekete ruhások körüli rejtélyeknek ez az egyik legfurcsább mozzanata. Amennyiben a felkeresett személy nem hallgat a figyelmeztetésre és továbbra is folytatja tevékenységét, semmiféle atrocitás sem következik be. Legtöbbször semmi sem történik, de a legrosszabb esetben is csak további látogatások vagy kellemetlenkedő telefonhívások zavarják az illetőt. Pedig a beváltott fenyegetések legalább igazolhatnák a jelenség valódiságát.

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar