A légierő szerint nem jó ötlet megrohamozni az 51-es körzetet

Készen állnak megvédeni a bázist, ha valaki komolyan gondolná a vicceskedő Facebook-eseményt.

Figyelmeztetést adott ki az amerikai légierő, hogy eltántorítsa azokat, akik megrohamoznák az 51-es körzetet – számol be az Independent.

Már több mint egymillió feliratkozója van annak a Facebook-eseménynek, ami azt hirdeti, hogy a katonai létesítményt, ahol az összeesküvés-elméletek szerint földönkívüli lényeket őriznek, tömegek rohamoznák meg abban reménykedve, hogy „mindenkit úgysem tudnak megállítani”.

A szeptember 20-ra kitűzött eseményt remélhetőleg senki nem veszi komolyan, de a légierő szóvivője,Laura McAndrews a biztonság kedvéért jelezte: senkinek nem javasolják, hogy betegye a lábát arra a területre, ahol a fegyveres erőket képzik. „Az Egyesült Államok Légiereje mindig készen áll, hogy megvédje Amerikát és az ország vagyonát” – nyomatékosította a figyelmeztetést. Azt nem részletezte, hogyan állítanák meg az esetleges behatolókat.

A bázist egyébként fegyveres őrök védik, a védelmet kamerák és mozgásérzékelők egészítik ki. A létesítmény körül feliratok figyelmeztetnek arra, hogy a behatolókat le is lőhetik.

forrás: Independent | 24.hu