Nem is létezhetne ez a 250 ezer éves rejtélyes alumínium alkatrész

A kora és az anyagösszetétele alapján nem is létezhetne az a különös formájú tárgy, amely a vizsgálatok szerint legalább 250 ezer éves.

A különös alakú fémdarabot 1972-ben építőmunkások találták a Maros partján egy toronyház alapjának ásása közben Romániában. Tíz méteres mélységben különféle, fosszilizálódott állati csontok társaságában hevert…

A régészek természetesen egyből valamiféle őskori baltának vélték, és csak akkor visszakoztak, amikor kiderült, hogy miből készült.

rejtelyes-osi-aluminium-targy-romania02

A tárgy az elemzések szerint 90 százalékban alumíniumból áll és nyomokban még 12-féle fémet tartalmaz. A kommunista diktatúra szigora miatt a tárgyat elsüllyesztették a helyi múzeum raktárába és még beszélni sem volt szabad róla évekig…

Később a korát állítólag a svájci CEN laboratórium is megerősítette. De vajon ki tudott negyedmillió évvel ezelőtt alumíniumot előállítani, ha az emberi civilizációnak még írmagja sem volt?

Gheorghe Cohal, a román UFO-egyesület igazgatóhelyettese úgy véli, ez az egyik megingathatatlan bizonyíték arra nézve, hogy egykor földönkívüliek látogatták meg Földünket. Szerinte a furcsa fémdarab, amely szemmel láthatóan bonyolult tervezés és kivitelezés eredményeképpen jött létre, alighanem egy idegen civilizáció űrhajójának egy darabja lehet. Hogy csak elkopott, és eldobták, vagy maga az űrhajó szenvedett-e balesetet, szintén parázs vita tárgya az UFO-kutatók között.

rejtelyes-osi-aluminium-targy-romania03

A különös fémtárgy ma a kolozsvári múzeumban látható a következő felirattal:

“Eredete ismeretlen!”

Mihai Wittenberger helytörténész szerint szó sincs itt semmiféle földönkívüli repülő csészealjról, a különös fémdarab minden bizonnyal egy második világháborús Messerschnmitt ME 262-es repülőgép futóművéből származhat.

messerschmitt-me-262a
DAYTON, Ohio — Messerschmitt Me 262A at the National Museum of the United States Air Force. (U.S. Air Force photo)

Hasonló alkatrészt azonban eddig még senki sem sem tudott mutatni a gépen.

A tárgy időről-időre célkeresztbe kerül, úgy mint napjainkban is. Számos vita tárgya volt már a kutatók  közt a funkciója, származása és kora is.

rejtelyes-osi-aluminium-targy-romania04

Mivel ez utóbbit viszonylag egyszerű behatárolni, pár éve újból megvizsgálták a legmodernebb kormeghatározó technikákkal és arra jutottak, hogy készítésének ideje 400 és 80 000 év közöttire tehető. Ez még mindig kilóg az értelmezhető kategóriából, mert csak 200 éve képes az emberiség alumíniumot előállítani.

Legalábbis a modern történelemkönyvek szerint…

forrás: napiufo.hu

Megosztás
error: