8 különös felfedezés, ami ellentmond azzal, amit a tankönyvekből ismerünk

Szinte minden évben új felfedezésekre lelnek a tudósok, amelyek gyakran ellentmondanak a történelemkönyvekben írtaknak. Néhány alapvetően megváltoztathatja a tudásunkat a Földről. Van itt 8 különleges felfedezés, ami alapjaiban írhatja újra mindazt, amit eddig tudni véltünk!

Őskori férfiak és dinoszauruszok együtt éltek

2012-ben Dawson County-ban, Montana-ban, Otis E. Kline paleontológus felfedezett egy triceratops homlokszarvat. Alapos kutatás után a tudósok azt állították, hogy a szarv kb. 33500 éves lehet.

Ez a bizonyíték erőteljesen ellentmond annak a jól ismert ténynek, hogy a dinoszauruszok körülbelül 65 millió évvel ezelőtt haltak ki. Ez a felfedezés lehetővé teszi az őskori emberek és a dinoszauruszok együttélésének lehetőségét.

2. Az Antarktisz trópusi paradicsom volt

Bár az Antarktisz 98% -át szilárd jég borítja, a tudósok szerint 50 millió évvel ezelőtt a déli pólus trópusi sziget volt.

Miután felfedezték a területet, megtalálták a termofil növények – baobabok és páfrányok – megmaradt maradványait, valamint a meleg területeken élő ősi hüllő Ichthyosaurus tetemét. Ez a csodálatos felfedezés lehetővé tette annak megállapítását, hogy több mint 50 millió évvel ezelőtt a leghidegebb helyet pálmafák és a fehér homokos partok övezték.

3. A rómaiak felfedezték Amerikát

Vannak feltételezések arra vonatkozóan, hogy a rómaiak jóval korábban érkeztek Amerikába, mint Kolumbusz. 1933-ban egy apró fejszobrot találtak egy régi épület alatt Mexikóban. A fej arcvonása megegyezik a 2. század elején készült római leletekkel, és nem hasonlít az akkori helyi művészek munkáihoz.

A régészek 3. századi római vázák gyűjteményét is találtak már a Guanabara-öbölben Rio de Janeiro környékén. Ez nagyon erős bizonyíték arra, hogy Amerikát a rómaiak fedezték fel.

Óriás kőgolyók Costa Ricában

Egy másik megoldatlan rejtély, amely zavarba hozza a tudósokat, a Costa Rica-ban talált óriási kőgolyók eredete. Formájuk tökéletesen kerek, és különböző anyagokból készülnek: mészkő, homokkő és magmás szikla.

A kövek a földön különböző alakokat alkotnak: háromszögek, vonalak és csillagászati formák. Azonban, hogy mi célt szolgáltak, még mindig ismeretlen, és az ősi civilizációk nem hagytak erre nekünk magyarázatot.

Hol építettek az első piramisokat?

Hirdetés

Az egyiptomi piramisok talán a legegyedülállóbb struktúrák a bolygón. Azonban 2015-ben az amatőr régész Semir Osmanagić szenzációs felfedezést tett: már Boszniában is építettek piramisokat jóval a gízai piramisok megépítése előtt.

A világ vezető tudósok nagyon szkeptikusak voltak a felfedezésről, sőt pszeudoarchéológiának nevezték. Azt állították, hogy a Visočica-hegy nem más, mint egy természetes forma.

Osmanagić határozottan ellenzi ezt. És ki tudja? Talán egy napon megtalálja feltevésének erős bizonyítékát.

Ingotok a legendás Atlantiszból

A legendás Atlantisz létezése még mindig sok tudóst és régészt gondolkodóba ejt. Azonban a közelmúlt felfedezése véget vethet ennek a végtelen vitának. Diver Franco Cassarino csodálatos felfedezést tett a szicíliai Gela partja mentén: 39 ingotot talált a 2600 éves hajóroncs alatt.

A szakemberek bebizonyították, hogy az ingotok sárgarézből készültek. A régészek azt állítják, hogy a felfedezés bizonyítja a korábban virágzó nemzet létezését. Platón szerint a sárgaréz értékes volt, és a legendás Atlantisz sok részén megtalálható ókorban.

Az ókori művészet bizonyítani tudja, hogy az ázsiaiak fedezték fel Amerikát

Több amerikai államban a tudósok több ezer faragott kőrajzot találtak. Néhányat ősi kínai forgatókönyvekként azonosították.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az ázsiaiak a modern Egyesült Államok északi részén voltak jelen, kb. 1300 körül – jóval korábban, mint Columbus vagy akár a rómaiak.

Élet a Marson

Van élet a Marson?  Rendkívül népszerű kérdés. A legutóbbi felfedezések segítettek a tudósoknak  abban, hogy megállapodásra jussanak az ügyben. A kutatók rájöttek, hogy a vörös bolygó felszínének egy részét egy hatalmas óceán képezte.

A mesterséges műholdak és a Mars Rovers adatai azt igazolják, hogy a Mars magasabb felületi hőmérsékletet mutatott, és vízzel volt takarva. Ez az új adat azt sugallja, hogy a Mars már évszázadokkal ezelőtt lakott lehetett volna.

forrás: noiportal.hu