Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

8 különös felfedezés, ami ellentmond azzal, amit a tankönyvekből ismerünk

Szinte minden évben új felfedezésekre lelnek a tudósok, amelyek gyakran ellentmondanak a történelemkönyvekben írtaknak. Néhány alapvetően megváltoztathatja a tudásunkat a Földről. Van itt 8 különleges felfedezés, ami alapjaiban írhatja újra mindazt, amit eddig tudni véltünk!

Őskori férfiak és dinoszauruszok együtt éltek

2012-ben Dawson County-ban, Montana-ban, Otis E. Kline paleontológus felfedezett egy triceratops homlokszarvat. Alapos kutatás után a tudósok azt állították, hogy a szarv kb. 33500 éves lehet.

Ez a bizonyíték erőteljesen ellentmond annak a jól ismert ténynek, hogy a dinoszauruszok körülbelül 65 millió évvel ezelőtt haltak ki. Ez a felfedezés lehetővé teszi az őskori emberek és a dinoszauruszok együttélésének lehetőségét.

2. Az Antarktisz trópusi paradicsom volt

Bár az Antarktisz 98% -át szilárd jég borítja, a tudósok szerint 50 millió évvel ezelőtt a déli pólus trópusi sziget volt.

Miután felfedezték a területet, megtalálták a termofil növények – baobabok és páfrányok – megmaradt maradványait, valamint a meleg területeken élő ősi hüllő Ichthyosaurus tetemét. Ez a csodálatos felfedezés lehetővé tette annak megállapítását, hogy több mint 50 millió évvel ezelőtt a leghidegebb helyet pálmafák és a fehér homokos partok övezték.

3. A rómaiak felfedezték Amerikát

Vannak feltételezések arra vonatkozóan, hogy a rómaiak jóval korábban érkeztek Amerikába, mint Kolumbusz. 1933-ban egy apró fejszobrot találtak egy régi épület alatt Mexikóban. A fej arcvonása megegyezik a 2. század elején készült római leletekkel, és nem hasonlít az akkori helyi művészek munkáihoz.

A régészek 3. századi római vázák gyűjteményét is találtak már a Guanabara-öbölben Rio de Janeiro környékén. Ez nagyon erős bizonyíték arra, hogy Amerikát a rómaiak fedezték fel.

Óriás kőgolyók Costa Ricában

Egy másik megoldatlan rejtély, amely zavarba hozza a tudósokat, a Costa Rica-ban talált óriási kőgolyók eredete. Formájuk tökéletesen kerek, és különböző anyagokból készülnek: mészkő, homokkő és magmás szikla.

A kövek a földön különböző alakokat alkotnak: háromszögek, vonalak és csillagászati formák. Azonban, hogy mi célt szolgáltak, még mindig ismeretlen, és az ősi civilizációk nem hagytak erre nekünk magyarázatot.

Hol építettek az első piramisokat?

Az egyiptomi piramisok talán a legegyedülállóbb struktúrák a bolygón. Azonban 2015-ben az amatőr régész Semir Osmanagić szenzációs felfedezést tett: már Boszniában is építettek piramisokat jóval a gízai piramisok megépítése előtt.

A világ vezető tudósok nagyon szkeptikusak voltak a felfedezésről, sőt pszeudoarchéológiának nevezték. Azt állították, hogy a Visočica-hegy nem más, mint egy természetes forma.

Osmanagić határozottan ellenzi ezt. És ki tudja? Talán egy napon megtalálja feltevésének erős bizonyítékát.

Ingotok a legendás Atlantiszból

A legendás Atlantisz létezése még mindig sok tudóst és régészt gondolkodóba ejt. Azonban a közelmúlt felfedezése véget vethet ennek a végtelen vitának. Diver Franco Cassarino csodálatos felfedezést tett a szicíliai Gela partja mentén: 39 ingotot talált a 2600 éves hajóroncs alatt.

A szakemberek bebizonyították, hogy az ingotok sárgarézből készültek. A régészek azt állítják, hogy a felfedezés bizonyítja a korábban virágzó nemzet létezését. Platón szerint a sárgaréz értékes volt, és a legendás Atlantisz sok részén megtalálható ókorban.

Az ókori művészet bizonyítani tudja, hogy az ázsiaiak fedezték fel Amerikát

Több amerikai államban a tudósok több ezer faragott kőrajzot találtak. Néhányat ősi kínai forgatókönyvekként azonosították.

A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az ázsiaiak a modern Egyesült Államok északi részén voltak jelen, kb. 1300 körül – jóval korábban, mint Columbus vagy akár a rómaiak.

Élet a Marson

Van élet a Marson?  Rendkívül népszerű kérdés. A legutóbbi felfedezések segítettek a tudósoknak  abban, hogy megállapodásra jussanak az ügyben. A kutatók rájöttek, hogy a vörös bolygó felszínének egy részét egy hatalmas óceán képezte.

A mesterséges műholdak és a Mars Rovers adatai azt igazolják, hogy a Mars magasabb felületi hőmérsékletet mutatott, és vízzel volt takarva. Ez az új adat azt sugallja, hogy a Mars már évszázadokkal ezelőtt lakott lehetett volna.

forrás: noiportal.hu

Hirdetés
This div height required for enabling the sticky sidebar