7 félelmetes lény az indián legendákból

A mesés és gazdag indián törzsek világa mindig is csordultig volt misztikummal, rejtélyekkel, megmagyarázhatatlan jelenségekkel és földöntúli erőkkel.

Legendáik hemzsegnek a mágiától, és a félelmetes alakváltó teremtményektől.

Következzen most 8 ilyen hátborzongató legenda, amitől reméljük, nem fogsz aztán rémeket látni ott is, ahol nincsenek.

Camazotz: A halál denevér

Ez a kegyetlen lény az ősi majáktól származik, akik úgy ábrázolták, mint egy hatalmas isten-szörnyet , aki Xibalba alvilágában uralkodik, és ahol az összes többi vérszomjas vámpír denevér megtalálható. Bár elég erős, hogy elpusztítsa egész világot, de Camazotz kötött egy szerződést az emberekkel, – akik tűzzel támadtak rá – hogy emberáldozatokért cserébe megkegyelmez nekik. Nekünk.

Chenno: A jégóriás

Chennot sokan a Nagylábhoz hasonlítják. Pedig az eredeti legenda a Wabanaki emberektől származik, akik úgy tartották, hogy a Chenno régen ember volt, ám szörnyűséges bűntettet követett el, és ezért az istenek megátkozták, a szívét pedig jéggé fagyasztották. Megfagyott lelke a testében rekedt és trollszerű lénnyé vált, aki mindenkit eltesz láb alól, aki a színe elé kerül.

Chenno

Kanonsistonties: A repülő fejek

Az irokéz mítoszban rengeteg történet kering a repülő fejekről. A legtöbb esetben vámpírként ábrázolják őket, akik lehetnek egészen aprók, de ugyanolyan hatalmasak is. Az egyik történet szerint az egyik ilyen teremtmény megtámadott egy nőt, aki épp gesztenyéket sütött, de valahogy a repülő fej a forró szenet kapta be, így a hölgy nagy szerencséjére elporladt.

Kanonsistonties

Mishipeshu: A vízi párduc

A vízi párduc története számos indián törzsnél ismeretes, mint például a Cree, Algonquinba, Ojibwe, és Shawnee klánoknál. Általában egy hatalmas, sárkányszerű macskának írják le, amely a tavakban és a folyókban él, és aki lerántja a mélybe azokat, akik a vízben tartózkodnak, de minimum megvárja, amíg valaki odamerészkedik a víz közelébe és akkor az már keresztet is vethet.

Mishipeshu

Yee Naaldlooshii: A bőrjáró

A navaho legendákban a bőrjáró nem más, mint a vérfarkas. A legtöbb történetben ez egy megátkozott ember, aki gonosz erőket megidéző sámán volt. A bőrjáró többféle alakot is ölthet, lehet medve, farkas és madár is. Ha a sámán túl hosszú ideig marad ebben a formában, elveszítheti emberségét és akkor veszélyessé is válhat.

Skudakumooch: A szellemboszorkány

A mikmak mitológia egyik legfélelmetesebb legendás lénye a szellemboszorkány, aki gyakran egy olyan sámán teteméből születik, aki életében fekete mágiát gyakorolt. A szellemboszorkány pedig minden éjjel megöl valakit a gondolataival. Elvileg tűzzel ők is likvidálhatók, de nagyon kell vigyázni velük, mert ha szemkontaktust teremtünk velük, esetleg meghalljuk a hangjukat, akkor végünk is van, mert elbájolnak.

Tah-tah-kle’-ah: A bagolynők

A Yakama törzs „meséi” szólnak öt olyan természetfeletti nőről, akik óriás baglyokra hasonlítanak, nappal barlangokban élnek, nappal pedig kirepülnek vadászni. Akár emberre is.

bagolynő

A legenda szerint a vadászat során képesek utánozni az emberi nyelvet, ami segíti az áldozatok megtévesztését. A bagoly maga a halál szimbóluma sok bennszülött kultúrában, így a bagolynők alapvetően egyenlőek a sétáló halállal.

forrás: noiportal.hu