100 drón emelkedett egyszerre a levegőbe, az eredmény bámulatos lett

A drónok által készített felvételek időnként kifejezetten látványosak tudnak lenni, de az Intel megmutatta, hogy az is fantasztikus látványt eredményezhet, ha magukat a drónokat nézzük. Minden csak koreográfia kérdése.

Egy igen érdekes felvétellel indította az év elején megtartott Las Vegas-i CES-t az Intel ügyvezetője, Brian Krzanich.

A cég még tavaly novemberben készített Drone 100 néven egy videót, amin az est leszálltával 100 darab drón egyszerre emelkedik a levegőbe, majd a rájuk szerelt lámpáknak – na meg a technikusok háttérmunkájának – köszönhetően egy látványos fényjátékot hoztak össze.

drón

A mutatvánnyal az Intel a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült, korábban ugyanis soha senki nem reptetett még egyszerre ennyi eszközt.

A mutatványt most újra leporolták, a videót pedig ismét leforgatták, amihez egy különleges helyszínt: az Egyesült Államokat választották. Ez azért is érdekes, mert a Szövetségi Légügyi Hivatal most először adott ki olyan engedélyt, ami lehetővé tette, hogy a produkciót véghezvigyék. A végeredmény igen látványos lett. (Ha csak a lényegre vagyunk kíváncsiak, tekerjünk a videóban 1 perchez.)

Az EE Times szerint ugyanakkor sokkal többről van szó, mint szórakozásról – az Intel minden bizonnyal így akarja pozicionálni magát a drónok gyártásában. Egy hasonló mutatvány ráadásul rögtön a megrendelőknek is ötleteket adhat: képzeljenek csak el egy ilyen showt például egy zenei fesztivál egyik estéjén.

forrás:EETimes/hvg.hu